Het is november 2021. Om mijn dagen - naast mijn baan - te vullen met louter positiviteit, vind ik het leuk om te rommelen in de keuken. 

Bouillonpoeder

Bouillonblokjes uit de winkel bevatten enorm veel zout en smaakversterkers. Daarom heb ik zelf bouillonpoeder gemaakt, om bijvoorbeeld te gebruiken in de soep. Ik heb een grote hoeveelheid groenten en kruiden gedroogd in de oven, voor de duur van vier uur. 

Lees meer »

Appel-pruimenjam

Als je eten wil conserveren, is inmaken het makkelijkst. Alles wat je inmaakt op basis van suiker, zout, azijn, olie of zuur, hoeft niet geweckt te worden, mits je de juiste hoeveelheden gebruikt en goede hygiëne toepast. We beginnen makkelijk. Spaar kleine potjes, die je gebruikt hebt voor bijvoorbeeld doperwtjes of boontjes. Maak ze goed schoon, en leg ze in heet water met soda.

Lees meer »

Het grote mispel-avontuur

Je leest het goed, een avontuur over mispels. Ik kende ze niet, tot voor kort. Ik heb ze ook nog niet geproefd. In deze blog over mispels schrijf ik telkens iets bij. Daar zitten een paar dagen tussen, tot een half jaar, als de mispellikeur klaar is.

Lees meer »

Wecken en inmaken